tirsdag 25. august 2015

Haugesund Filmfestival 2015

Maritim hotel, Amanda-statuen, store norske familiefilmer og katastrofefilm - dette er filmfestival i Haugesund.
Nok et år har Oddas kinosjef Bjørg Skogasel vært på faglig tur til filmens høyborg Haugesund. Som vanlig presenteres de største norske og internasjonale filmene. Årets store spenning var knyttet til den norske katastrofefilmen Bølgen. Dette var festivalens hovedfilm og ble høytidelig introdusert av festivalens høye beskytter Hans Kongelige høyhet Kronprins Håkon.I år hadde Bjørg selskap av sin nye sjef - kultur- og idrettssjef Lage Thune Myrberget. Han hadde ikke tidligere vært på filmfestivalen og fikk for første gang oppleve bransjen fra innsiden.

I år ble det også flere faglige seminarer. Blant annet om kvinners rolle og funksjon i filmbransjen. Her var Vibecke Løkkeberg og Anja Breien sterke stemmer, men også yngre krefter kunne fortelle oss at denne debatten aldri burde ha skjedd. Kvinner er gode nok i sitt fag til at man bør diskutere dere rolle og funksjon. Den er faglig selvsagt og en naturlig del av filmbransje - som alle andre bransjer.

Haugesunds store damer - Marilyn og Amanda.
Den politiske debatten tok for seg kulturministerens utredning om filmbransjens fremtidige rolle og organisasjon. Her var det sterke motsetninger, men også mye spennende tallmateriale. Blant annet viser det seg at 53% av alle nye filmer i 2014 hadde kvinner i ledende funksjoner.

Av premierer har vi nevnt Bølgen, men i tillegg fikk Bjørg sett en mengde potensielle filmer til Odda Kino. Vi skal ikke avsløre alle nå, men heller dryppe dem utover høsten.

Om du er spesielt interessert i film er det bare å ta kontakt med oss på kinoen. Vi vil gjerne ha dialog med deg. Er det dere en gjeng som digger kulturfilmer? Skrekkfilmer? Ringenes herrer? Harry Potter?

Send oss dine tanker om hvorfor vi skal lage en filmkveld for nettopp dere. Bruk kommentarfeltet under eller vår epostadresse: oddakino@odda.kommune.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar