onsdag 30. september 2015

Axel Henie i amerikansk storfilm


Den amerikanske storfilmen Martial vises på Odda Kino kommende fredag. Denne filmen er spesiell på flere måter. For det første er det en storfilm hvor Axel Henie spiller en tysk astronaut. Skal denne filmen løfte hans internasjonale karrierer enda lenger?Også var det handlingen:

Under en bemannet romferd til mars, antas astronaut Mark Watney (Matt Damon) omkommet etter en voldsom storm og blir derfor etterlatt av mannskapet sitt. 

Men Watney har overlevd og blir strandet alene på denne fiendtlige planeten. Med magre forsyninger må han bruke sin oppfinnsomhet og kløkt for å kunne finne måter å livnære seg på og å signalisere til jorden at han fremdeles er i live…….

Her kan du se et Q&R med regissør og skuespillere i filmen: Det spesielle med filmen er det ekstremt høye faglige nivået. Alt du ser i filmen er kontrollert av verdens fremste forskere på området. All teknologi som brukes i handlingen finnes - det er real stuff. Boken og filmen prøver virkelig å vise hvordan det er mulig å overleve på mars!  

Nylig opplyste NASA at de hadde funnet bevis for at det er rennende vann på mars. Filmen kommer godt timet. Man skulle nesten tro NASA har ventet med nyheten om vann til filmen var klar :-) 

Filmen er basert på boken The Martian av Andy Weir. Her fant vi et foredrag med forfatteren og hans forskningsbaserte forhold til alt om bokens dramatikk og realisme.Ridley Scott har tidligere lagd storfilmer som blant annet "Gladiatoren" og "Alien". Dette teamet av forfatter, skuespillere og regissør burde engasjere mange i Odda.

Vi håper å se mange av dere i Odda kino kommende helg. 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar