onsdag 23. september 2015

Premiere: Knutsen og Ludvigsen

Endelig kommer Knutsen & Ludvigsen som tegnefilm.
25. september kommer familefilmen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin. Dette er et animert eventyr som vil engasjere flere generasjoner. Filmen varer i 1 timer og 15 min. Du vil få høre nyinnspilllinger av kjente og kjære Knudsen & Ludvigsen sanger, samt et herlig arsenal av norske stemmer som: Trond Viggo Torgersen, Bjarte Hjelmeland, SOndre Lerche, Maj Britt Andersen, Eldar Vågan, Finn Schou og Bjørn Sundquist.

Her er handlingen i korte trekk: Knutsen & Ludvigsen bor i en tunell. De er to små karer som har en grevling i taket. De synger, krangler og traller dagen lang. Ikke ulikt hvordan vi husker de Lorentzen og Dolmen.

Men det er helt til en ung dame ramler av toget og havner i deres tunell. Etter dette blir ikke hverdagen som før…

Filmen er morsom litt skummel og utrolig underholdene med mye sang og musikk. Jeg så filmen i Haugesund og synes filmen var svært underholdene.

Her er en smakebit fra filmen som kommer på fredag:Litt historikk
For dere som er unge kan jeg legge til at Knutsen & Ludvigsen var et norsk band som laget absurd underholdning for barn og voksne. Bandet besto av Øystein Dolmen («Knutsen») og Gustav Lorentzen («Ludvigsen»).

Deres største hits har gått igjen i generasjoner:
Dum og deilig. Hallo hallo. Grevling i taket. Kanskje kommer kongen.  

Knutsen og Ludvigsen holdt sammen fra 1970 til 1986, men hadde en rekke gjenforenings-/gjenoppløsningskonserter i 2004, 2005 og 2006. 

De startet opp emd arbeidet på filmen sammen, men Gustav Lorentzen døde brått i 2010. Øystein Dolmen valgte å fullføre arbeidet og på fredag har den premiere. 

Her er en spilleliste på YouTube med et knippe av sangene som gjorde duoen så kjente og berømte i Norge. Velkommen til premiere på Odda Kino.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar