onsdag 30. september 2015

Axel Henie i amerikansk storfilm


Den amerikanske storfilmen Martial vises på Odda Kino kommende fredag. Denne filmen er spesiell på flere måter. For det første er det en storfilm hvor Axel Henie spiller en tysk astronaut. Skal denne filmen løfte hans internasjonale karrierer enda lenger?

onsdag 23. september 2015

Premiere: Knutsen og Ludvigsen

Endelig kommer Knutsen & Ludvigsen som tegnefilm.
25. september kommer familefilmen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin. Dette er et animert eventyr som vil engasjere flere generasjoner. Filmen varer i 1 timer og 15 min. Du vil få høre nyinnspilllinger av kjente og kjære Knudsen & Ludvigsen sanger, samt et herlig arsenal av norske stemmer som: Trond Viggo Torgersen, Bjarte Hjelmeland, SOndre Lerche, Maj Britt Andersen, Eldar Vågan, Finn Schou og Bjørn Sundquist.

Her er handlingen i korte trekk: Knutsen & Ludvigsen bor i en tunell. De er to små karer som har en grevling i taket. De synger, krangler og traller dagen lang. Ikke ulikt hvordan vi husker de Lorentzen og Dolmen.

Men det er helt til en ung dame ramler av toget og havner i deres tunell. Etter dette blir ikke hverdagen som før…

Filmen er morsom litt skummel og utrolig underholdene med mye sang og musikk. Jeg så filmen i Haugesund og synes filmen var svært underholdene.

Her er en smakebit fra filmen som kommer på fredag:Litt historikk
For dere som er unge kan jeg legge til at Knutsen & Ludvigsen var et norsk band som laget absurd underholdning for barn og voksne. Bandet besto av Øystein Dolmen («Knutsen») og Gustav Lorentzen («Ludvigsen»).

Deres største hits har gått igjen i generasjoner:
Dum og deilig. Hallo hallo. Grevling i taket. Kanskje kommer kongen.  

Knutsen og Ludvigsen holdt sammen fra 1970 til 1986, men hadde en rekke gjenforenings-/gjenoppløsningskonserter i 2004, 2005 og 2006. 

De startet opp emd arbeidet på filmen sammen, men Gustav Lorentzen døde brått i 2010. Øystein Dolmen valgte å fullføre arbeidet og på fredag har den premiere. 

Her er en spilleliste på YouTube med et knippe av sangene som gjorde duoen så kjente og berømte i Norge. Velkommen til premiere på Odda Kino.

tirsdag 15. september 2015

Premiere: The Maze Runner

Science-ficton i en apokalyptisk verden.
Fredag 18. september kl 20:00 er det premiere i Odda. Det er den andre filmen i serien Maze Runner 2 - Ildprøven (The Scorch Trials) - som vises for første gang.

Den første filmen het Labyrinten og var begynnelsen for Thomas og de andre lysningsboerene. De trodde de var reddet da de løste labyrintens gåte. Thomas var sikker på at han og de andre ville få tilbake sine gamle liv, men i stedet for frihet får de to uker på seg til å krysse Svimark, verdens mest utbrente område.

onsdag 9. september 2015

WendyeffektenSkal Linn Skåber nok en gang gjøre oss flaue?
På fredag er det nok en norsk premierefilm. Denne gang er det Linn Skåber som har hovedrollen i filmen om Wendy Effekten. Handlingen er fra det harde gangstermiljøet på Bøler, hvor hun spiller den prostituerte Wendy.

Her finner vi Økokrims ferske, men svært ambisiøse, etterforsker Svenn Krøvel. 

tirsdag 1. september 2015

Karsten & Petra på safari

Karten og Petra på Safari blir en populær film for barnefamilier. 
Vi har ikke før blitt ferdig med katastrofefilmen Bølgen så kommer det nok en norsk premierefilm. Nå er det den norske familiefilmen Karsten og Petra som vises. Den har Norgespremiere fredag 4. september og i Odda viser vi filmen både fredag kl 18:00 og søndag kl 17:00.