tirsdag 9. februar 2016

Birkebeinere på Odda kino

Den norske storfilmen Birkebeinere har premierer på Odda kino fredag 12. februar kl 20:00. 
Året er 1204. Norge herjes av borgerkrig. På den ene siden står fattigfolket Birkebeinerne og på den andre siden står erkefienden Baglerne, som er støttet av danskene og den rike pavekirken, og som regjerer med våpen i hånd over hele Østlandet.

Filmen handler om Birkebeinerne, fattigfolket som har fått navnet sitt fordi de surrer never rundt beina for å holde varmen. Norge herjes av borgerkrig. Birkebeinerkongen Håkon Sverreson dør på mystisk vis og alle tror at blodslinjen er brutt. Men det viser seg at kongen har fått en uekte sønn med frillen Inga fra Varteig. Barnet er kalt Håkon, etter sin far, og voktes i all hemmelighet midt i Baglernes område. Denne filmen bør du få med deg.

Filmen har premiere på Odda kino fredag 12. februar kl. 20.00. Billettpris kroner 100.

Filmklubben - 1/2 PRIS
Dersom du melder deg inn i kinoklubb Norge, kan du få se flere kvalitetsfilmer til halv pris i løpet av året. «Birkebeinerne» er den første av disse filmene, så meld dere inn og bli med på et fantastisk kinoår fylt med mange gode filmer.

«Birkebeinerne» er regissert av Nils Gaup. Med filmen «Veiviseren» er han en av få norske regissører som har blitt nominert til Oscar. Gaup har også regissert publikumssuksesser som «Reisen til Julestjernen», «Hodet over vannet», «Håkon Håkonsen» og «Kautokeino-opprøret».

Her kan du se en smakebit fra filmen. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar