søndag 28. februar 2016

Oscar i Odda

I kveld - 28. februar - er det Oscar utdeling i Los Angeles. Flere av de største filmene har vi vist i Odda.
I kveld - 28. februar - er det Oscar utdeling i Los Angeles. Den amerikanske filmunionen har - sammen med publikum - plukket ut de beste av sine menn og kvinner til å knives om den gjeve prisen: Oscar statuetten.

Det er særlig hovedkategoriene for beste film og beste skuespillerprestasjoner som vekker mest oppmerksomhet. I tillegg til kjoler og evt. skandaler.

onsdag 10. februar 2016

Utstilling i foajèen

Birkebeinerutstilling på Odda kino. 
På fredag 12. februar er det premiere på Nils Gaup sin film Birkebeinere. Handlinger foregår på østlandet i 1204. Vi vil prøve å gjøre møte med denne filmen litt mer autentisk.

Terje Gravdahl bor på Vikinghaug og vi tenkte at han kunne ha noen ideer. Så tenkt - så gjort. Terje kom ned en tur i dag med første del av utstillingen. Vi satte opp litt lys og slik ser det ut når du kommer inn i foajèen.

Premieren er kl 20:00, men vi anbefaler deg å komme i god tid så du får oppleve utstillingen.  
Slik ser første trinn av premiereutstillingen til Birkebeinere ut. 

tirsdag 9. februar 2016

Birkebeinere på Odda kino

Den norske storfilmen Birkebeinere har premierer på Odda kino fredag 12. februar kl 20:00. 
Året er 1204. Norge herjes av borgerkrig. På den ene siden står fattigfolket Birkebeinerne og på den andre siden står erkefienden Baglerne, som er støttet av danskene og den rike pavekirken, og som regjerer med våpen i hånd over hele Østlandet.

Filmen handler om Birkebeinerne, fattigfolket som har fått navnet sitt fordi de surrer never rundt beina for å holde varmen. Norge herjes av borgerkrig. Birkebeinerkongen Håkon Sverreson dør på mystisk vis og alle tror at blodslinjen er brutt. Men det viser seg at kongen har fått en uekte sønn med frillen Inga fra Varteig. Barnet er kalt Håkon, etter sin far, og voktes i all hemmelighet midt i Baglernes område. Denne filmen bør du få med deg.

Filmen har premiere på Odda kino fredag 12. februar kl. 20.00. Billettpris kroner 100.

Filmklubben - 1/2 PRIS
Dersom du melder deg inn i kinoklubb Norge, kan du få se flere kvalitetsfilmer til halv pris i løpet av året. «Birkebeinerne» er den første av disse filmene, så meld dere inn og bli med på et fantastisk kinoår fylt med mange gode filmer.

«Birkebeinerne» er regissert av Nils Gaup. Med filmen «Veiviseren» er han en av få norske regissører som har blitt nominert til Oscar. Gaup har også regissert publikumssuksesser som «Reisen til Julestjernen», «Hodet over vannet», «Håkon Håkonsen» og «Kautokeino-opprøret».

Her kan du se en smakebit fra filmen. mandag 8. februar 2016

Star Wars i Foajèen

Vi hadde verdenspremiere på Star Wars filmen the Force Awaken og rigget til filmstudio i foajèen. Der fikk vi flere av publikummerne våre til å være skuespillere.

Her kan dere se resultatet.
søndag 7. februar 2016

Hakkebakkeskogen ble en suksess

Over 400 publikummere i Odda kino fikk oppleve alle dyrene i Hakkebakkeskogen. 
Takk til alle som kom til Odda kino og ble med på forestillingen om Dyrene i Hakkebakkeskogen. Ikke bare var vi over 400 personer i salen, men dere hadde kledd dere ut med dyredrakter, malt dere i fjeset og hadde med favorittkosedyrene deres.

Det var superkjekt for alle oss som jobbet denne kvelden.

Vi må får takke:

  • De frivillige som hjalp teateret med å rigge seg inn og ut av kinoen.
  • Teknisk etat m/ Bjørn Haaland som har gjort i stand scenetrekkene så vi fikk skuespillerne til å fly i lufta.
  • Meieriet kulturhus med Stein Egil Legård som kvalitetsikret teknisk raider og utstyr for teateret.
  • Alle på folkebadet som lagde dyrefestival.
  • Alle på Sentralbadet som malte dyrefjes på barna.
  • Alle voksne som ble med barna sine på forestillingen.
  • ...og til slutt - en stor takk til alle på Odda kino som stiller opp og skaper god stemning, trygge omgivelser og en herlig opplevelse i kinoen vår!

Her er en film som viser hvordan vi hadde det i Odda kino denne lørdagen i februar.

torsdag 4. februar 2016

Premiere for Gråtass

Endelig er Gråtass tilbake i filmen og sammen får vi det gøy på landet! 
Endelig er det tid for premiere på den nye familiefilmen om Gråtass. Det er gått 20 år siden Gråtass dukket opp i Norge og denne gang får vi en spennende historie fra landet.

I hovedrollen finner du den unge Oslogutten Elias Søvold Simonsen. Til tross for sin unge alder er han allerede et kjent fjes i norsk filmbransje. Han har nemlig spilt hovedrollen i flere Karsten & Petra filmer.

Hva handler filmen om?

tirsdag 2. februar 2016

Klatremus og vennene til Odda kino

Lørdag 6. februar kl 16:00 er det teaterbesøk i Odda kino. 
Lørdag 6. februar kan du komme i kinoen og oppleve teater. Klatremus og vennen vil ta oss med til hakkebakkeskogen. Her skal Helene harefrøken, reven, klatremus, bestemor skogmus og alle de andre vennen synge og spille for oss.

Billetten koster 250,- og du sikrer deg disse her.

I anledning av at Victoria Productions besøker oss i Odda vil vi skape litt ekstra liv i Odda. To ting vil vi la skje:

1: Vi oppfordre alle barn til å kle seg opp i dyrekostymer.
2: Vi vil også oppfordre alle til å ta med seg sitt favoritt kosedyr.

Ingen ting er bedre enn av alle slags dyr får møte dyrene i Hakkebakkeskogen.

Familiedag
Vi på kultur har samarbeidet litt og lager i stand en hel dag med program. Det blir dyrefestival i Folkebadet. Fra kl 11:00 - 14:00 kan dere få svømme sammen med hvaler, frosker og andre dyr.

Kl 13:30 - 15:30 kan alle barn få høre opplesning av barnebøker, spise mat og få ansiktsmaling. Dette skjer på Sentralbadet.

Forestillingen starter kl 16:00 og varer i 1 t og 45 minutter. Det blir pause i forestillingen etter ca 50 minutter,

Musikalsk baketest
Det er spesielt en sang vi husker godt fra denne forestillingen: Pepperbakekaesangen. Dersom du har lyst til å sjekke ut hvordan dette fungerer vil vi anbefale å se denne filmen først.